FOLLOW US:
+30 2695306801
Top
 

Γύρος νησιού

Ένα ταξίδι όπου θα ξυπνήσουν και οι πέντε αισθήσεις σας

Γύρος νησιού

ανά άτομο

Η αναχώρηση σας γίνεται από το κατάλυμα σας γύρω στις 8 το πρωί και η εκδρομή σας θα ξεκινήσει στις 9.30 πμ.
Η Ζάκυνθος, ή Fior di Levante όπως την αποκαλούσε ο Όμηρος είναι ένα πανέμορφο νησί του Ιόνιο Πέλαγος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό (ποίηση, παραδοσιακές καντάδες, ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς, κτλ…). Είναι πολύ περήφανη για τα τοπικά της προϊόντα που παράγει όπως το ελαιόλαδο, το θυμαρίσιο μέλι, το κρασί, το τυρί και τα γλυκίσματα όπως το μαντολάτο και το παστέλι.

Το νησί αυτό είναι ευλογημένο από τους Θεούς με την φύση στο μεγαλείο της Από τις απίστευτες αποχρώσεις της θάλασσας μέχρι κα τα πιο μακρινά γραφικά χωριά, αυτή η ποικιλία βλάστηση θα σας αφήσει άφωνοι. Για να ανακαλύψετε και να απολαύσετε όλες αυτές τις ομορφιές, σας καλούμε σε ένα ταξίδι όπου θα ξυπνήσουμε τις πέντε αισθήσεις σας.

Η πρώτη στάση αφιερώνεται στην Αγία Μαύρα και την Εκκλησία της στο χωριό Μαχαιράδο, φημισμένη για πολλούς και διάφορους λόγους.
Εν συνέχεια θα ακολουθήσετε την βορειοδυτική ακτή του νησιού και θα περάσετε από πολύ όμορφα και γραφικά χωριά όπως είναι το Κοιλιωμένο, ο Άγιος Λέοντας και τα περίχωρα τους μέχρι το Καμπί. Εκεί θα έχετε τις φωτογραφικές σας μηχανές έτοιμες να αποθανατίσουν τα απίστευτα τοπία, λευκά βράχια τα οποία καταλήγουν στα γαλαζοπράσινα νερά και ταυτόχρονα θα απολαύσετε και έναν καφεδάκι. Το ταξίδι σας συνεχίζει προς το χωριό Μαριές. Το χωριό αυτό τιμήθηκε από την παρουσία της Μαρίας τη Μαγδαληνή το 34 μ.Χ. η οποία σταμάτησε για λίγο πριν συνεχίσει το ταξίδι προς τη Ρώμη.

Η επόμενη σας στάση θα σας επιτρέψει, για όσους θέλουν, να ανακαλύψετε τις σπηλιές. Θα επιβιβαστείτε σε μικρά σκαφάκια και θα κάνετε μια πολύ ωραία βόλτα για περίπου 45 λεπτά. Για όσους δεν επιθυμούν, μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία και να δροσιστείτε η να γευτείτε ένα σνακ. Μετά την θάλασσα θα βυθιστείτε στην πλούσια βλάστηση και θα οδηγηθείτε στο υψηλότερο σημείο του νησιού, στο χωριό Αναφωνήτρια που ύψος 758 μέτρα. Θα επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα.

Και ήρθε η ώρα να απολαύσετε ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα σε μια παραδοσιακή ταβερνούλα σε ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό. Το γεύμα σας θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Μετά το γεύμα θα ακολουθήσετε την βορειοανατολική ακτή του νησιού αυτή τη φορά και θα σταματήσετε για φωτογραφίες στο Καταστάρι όπου θα παρακολουθήσετε το βουνό «Αίνος» της Κεφαλονιάς και την περιοχή των Αλυκών.

Αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς μια στάση για μία γευσιγνωσία των κρασιών που παράγει η Ζάκυνθος γι’αυτό και κρατήσαμε ίσως το καλύτερο για το τέλος. Θα επισκεφτείτε μια Κάβα που παράγει μεταξύ άλλων, το παραδοσιακό ζακυνθινό ξυρό λευκό κρασί «Verdea ».
Η εξερεύνηση σας σίγουρα θα σας μαγέψει και όπως και να έχει, το νησί αυτό δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

 • Προορισμός
 • Αναχώρηση
  Κατάλυμα
 • Ώρα αναχώρησης
  8:00 το πρωί
 • Ώρα επιστροφής
  Περίπου στις 18:30
 • Περιλαμβάνονται
  Γύρος νησιού
  Ξεναγός
  Μεταφορικό μέσο
  Εύκολη Χρήση
 • Δεν Περιλαμβάνονται
  Καινούρια Σκάφη
  Σωσίβια
  Ψυγείο
  Ντουζ στο Σκάφος
1
Στάση 1: Αγία Μαύρα
Η πρώτη στάση αφιερώνεται στην Αγία Μαύρα και την Εκκλησία της στο χωριό Μαχαιράδο, φημισμένη για πολλούς και διάφορους λόγους.
2
Στάση 2: χωριό Μαριές
Το χωριό αυτό τιμήθηκε από την παρουσία της Μαρίας τη Μαγδαληνή το 34 μ.Χ. η οποία σταμάτησε για λίγο πριν συνεχίσει το ταξίδι προς τη Ρώμη.
3
Στάση 3: Σπηλιές
Θα επιβιβαστείτε σε μικρά σκαφάκια και θα κάνετε μια πολύ ωραία βόλτα για περίπου 45 λεπτά. Για όσους δεν επιθυμούν, μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία και να δροσιστείτε η να γευτείτε ένα σνακ.
4
Στάση 4: Αναφωνήτρια
Θα επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα.
5
Στάση 5: Καταστάρι
Μετά το γεύμα θα ακολουθήσετε την βορειοανατολική ακτή του νησιού αυτή τη φορά και θα σταματήσετε για φωτογραφίες στο Καταστάρι όπου θα παρακολουθήσετε το βουνό «Αίνος» της Κεφαλονιάς και την περιοχή των Αλυκών.
6
Στάση 6: Κάβα
Θα επισκεφτείτε μια Κάβα που παράγει μεταξύ άλλων, το παραδοσιακό ζακυνθινό ξυρό λευκό κρασί «Verdea».

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Comments:

 • Μαρία Ιωάννου
  07/11/2016 at 10:09

  My fiance and I had never been to Europe, but wanted to plan a unique elopement trip to this place. We had no idea where to start, and turned to some internet research to find the services of this agency and eventually connect with the team at this travel agency. From the first email exchange, we knew that our travel consultant and her team would be our travel company.

 • Νίκη Παπαδοπούλου
  07/11/2016 at 10:12

  I cannot speak highly enough about our 3 week trip to this place and the services provided by this travel company. Everything was seamless. The private guides were interesting and knowledgable. We felt that they were more than just guides. It was like we had a friend in each city.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ

Διασκέδαση/Fun
Μεταφορά/Transportation
Ποιότητα προς τιμή/Value for money
Προορισμός/Destination
Συνολικά/Overall